top of page

VORES

HISTORIE

Historien om hvorfor Pure Air blev startet …

Jagten efter en ny bolig er netop startet, da jeg pludselig får øje på en husbåd i form af en skøn gammel fiskekutter, som engang fangede hajer ved Grønland. Kutteren er total istandsat med radiatorer og oliefyr, alskens hårde-hvide-varer, sågar pejs, romantisk agter salon og stort soldæk. Tilmed er den fuld sejlbar med kæmpe motor.

 

Ovenikøbet ligger den i hjertet af København, nemlig i Christianshavns kanal.

 

Det er spændende, nærmest en drøm.

 

Så al jagt på lejlighed bliver øjeblikkeligt droppet og husbåden købt.

 

MEN ... efter at have boet på husbåden en nat opdager jeg, at der lugter af dieselolie.

 

Først tænker jeg faktisk, at det er lidt hyggeligt. Det ændrer sig dog hurtigt, ikke mindst da jeg erfarer, at diesellugt ikke bare er ubehagelig men er decideret sund­heds­skadeligt (kræftfremkaldende mm.).

 

Straks får jeg forskellige fagfolk til at tjekke både oliefyr og motor for olieudslip, men alt er som det skulle være. De kan ikke spore nogen utætheder.

 

Forklaringen på diesellugten lyder ”det er jo et gammelt skib, hvor der sikkert er spildt olie mange gange og i årernes løb også har været utætheder”. Og de fortsætter ”for det har de gæve hajfiskere nok ikke været særligt opmærksomme på”. Over tid er denne olie sivet ind i brædder og skrog, så det hverken kan tørres op eller fjernes. ”Det må du leve med, ligesom så mange andre gør” slutter de af med at fastslå.

 

Den konklusion er jeg naturligvis ikke tilfreds med. Så jeg googler på livet løs, uden dog at finde en måde, hvorpå jeg kan fjerne dieselolien og dermed fjerne den ubeha­ge­lige og farlige lugt.

 

De fleste forslag til bekæmpelse af diesellugten handler om at bruge andre lugte (nu kal­det dufte), der kan ”tage lugten”, men som ikke ”kommer den til livs” dvs. kommer ind i skroget og brædderne og reelt fjerner dieselolien.

 

Andre forslag handler om forskellige (og dyre) luftrensere, som jeg i et vist omfang køber og afprøver … men heller ikke det hjælper.

 

På dette tidspunkt er min ”drømme” husbåd nærmest blevet til lidt af et ”helvede”.

 

Men en dag lægger en mindre lystbåd til ved siden af min husbåd. Vi falder i snak, og jeg spørger, om de kender til problemer med diesellugt. Det gør de til min store overra­skel­se. ”OZON er løsningen” siger de og fortsætter ”med en OZON-generator kan du på en dags tid fjerne dieselolien”.

 

Det lyder unægtelig fantastisk, nærmest alt for godt. Men de er ganske overbevisende og sikre i deres sag, så inden længe har jeg anskaffet en lille OZON-generator. Den placerer jeg i maskinrummet, hvor diesellugten er stærkest. Derpå tænder jeg med nogen skepsis gene­ratoren.

 

Jeg vender tilbage til båden en halv dagstid senere spændt på at finde ud af, om diesel­lug­ten er væk. Straks jeg træder ind i styrhuset kan jeg mærke en anderledes og nær­mest svag metallisk duft. Jeg åbner derpå døren til maskinrummet og minsandten om ikke al lugt af dieselolie er nærmest blæst væk. Utroligt, ja fantastisk. Intet mindre.

 

I selvsamme sekund beslutter jeg mig for at starte en virksomhed for at hjælpe andre til hurtigt, effektivt og nemt (uden kemikalier og uden gummihandsker) at få et rent og sundt indeklima fri for sundhedsskadelige bakterier og lugte såsom benzin, dieselolie og skimmelsvampe ... og fri for ubehagelige lugte såsom cigaretrøg, kattepis, opkast og urin.

 

Blot 2 måneder efter er virksomheden Pure Air en realitet og sitet publiceret

bottom of page